Závěr sezony

Konec září a první polovina října je pro většinu závodníků závěrem sezony (čest ledním jachtám a těm, kteří vyrazí do teplejších krajů). Větrné podmínky nám obvykle přejí, horší je to pak s počasím, ale to už tak nějak k jachtingu patří. Bez naší účasti se neobešly dvě mistrovství republiky a další závody celorepublikového či regionálního významu.

V první řadě musím zmínit MČR lodní třídy 420, na kterém se sešlo 16 lodí, přičemž přijely mj. 4 posádky z Maďarska. V této konkurenci se F. Viták s M. Holou (LOKO) umístili na skvělém 2. místě a předjeli i reprezentační posádku třídy 470. V. Cibulka s A. Páleníčkovou (YC Neratovice) skončili na úctyhodném 5. místě. Výsledky.

 

Na českomoravském poháru RS Feva na Máchově jezeře se sjelo 28 posádek. Mezi nimi byl i náš V. Cibulka s J. Hantonem (LOKO) a po pěti rozjížďkách závod dokončili na pěkném 9. místě. Výsledky.

Nové Mlýny také hostily MČR, tentokrát v lodní třídě Fireball a Laser 4.7. Na Fireballu jel s R. Klusáčkovou (LS Brno) D. Dragoun a byli 17. z 28. Na Laseru 4.7 závodila T. Klimešová, která byla 11. z 19. Výsledky FBVýsledky L4.7

Česká republika má svého prvního jistého jachtařského účastníka OH 2020. Je jím surfař Karel Lavický! Více zde.

A nakonec náš (snad) vydařený poslední závod Cena Primátora. Ač předpověď slibovala kromě větru také poměrně dost deště, od jedenácté hodiny nepadla na hladinu rybníka snad ani kapka. Vítr byl intezitou i směrem sice poměrně proměnlivý, ale na to jsme na Boleváku zvyklí. V sobotu se stihlo odjet 5, troufám si říct pěkných, rozjížděk. Několik převrácených lodí v průběhu druhé rozjížďky značilo, že je čas si odpočinout, a tak jsme si po odtažení utopenců jeli dát rizoto a krkovici. Vítr pak mírně zeslábl, ale jen do té míry, že nebylo třeba nikoho lovit z vody. Sobotní večer byl (jako celková účast) pak sice počtem chudší, ale stále stejně veselý. V neděli nám vítr již přiliš nepřál, a protože jsme si nechtěli kazit dobrý dojem ze soboty, brzy jsme závod ukončili. Doufám, že se všem závod líbil a že se nás příště sejde třeba i víc. Mezi třemi Optimisty zvítězil M. Martan (LOKO), ze dvou Fireballů byli ti lepší K. Smetana J. Martan (oba LOKO), druhá byla I. Opletalová. Nejpočetnější lodní třídou byli Finni, z nichž si putovní pohár převzal T. Výška (Prazdroj), který byl pouze o bod před M. Bláhou. Dále pak z našich 6. I. Dragoun a 7. J. Nuc. Nejlepší závodníci si díky záštitě Primátora města Plzně mohli odnést pěkné ceny. Výsledky. Budu rád, když třeba sem do komentářů napíšete, jak jste to viděli vy. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..