Záříjové novinky

V první řadě bych rád všechny příznivce jachtingu pozval na náš poslední letošní závod Cena Primátora, který bude 5-6.10. Budeme mít připravené pěkné ceny pro vítěze, o kvalitu závodění se bude starat mladá komise a v baru bude pro každého něco dobrého. Aktualizované vypsání.

Dále bych rád pozval všechny členy na podzimní brigádu, která bude 26-27.10. 

Při tvorbě předchozího příspěvku jsem neúmyslně opomenul velký úspěch našeho mladého závodníka na Optimistu Štěpána Rusňáka, který na mistrovství ČR na Nových Mlýnech byl 11. z 97 lodí v opravdu skvělé konkurenci! Závod sice nakonec neměl status MČR, protože se odjely pouze 2 rozjížďky, ale přesto je to skvělý a nadějný výsledek! Výsledky.

V Holandsku na tamním mistrovství RS 500 závodil i náš V. Cibulka. V posádce s V. Šindelářem (YC CERE) se umístili na pěkném 18. místě z 36 lodí. Škoda posledních dvou rozjížděk, kdy po problémech s genakrem ztratili 3 místa. Výsledky.

Jak mi bylo správně připomenuto v diskuzním sloupku, náš zástupce nechyběl ani na mládežnickém MS v match racingu v Jekatěrinburgu a byl jím Mario Nuc. Závodilo se na lodích Ricochet 747 a posádka, jejíž byl členem obsadila 11. místo z dvanácti. Článek.

Firebally byly nuceny přesunout svůj pohárový závod z Lipna do Německého Bautzenu, kde byli společně s českými Cadety. Za nás jel D. Dragoun s R. Klusáčkovou (LS Brno) a ve slabém větru skončili na 11. místě ze 17. Výsledky.

 

Tradiční Jesenická Švestková regata byla v sobotu sice bez větru, avšak závodníci se nenudili a měli pestrý společenský program. V neděli se vítr lehce zvedl a odjely se slušné 4 rozjížďky. Za nás závodili na Finnu M. Bláha, I. Dragoun a J. Nuc, na Fireballu pak D. Dragoun. Výsledky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..