Věstonická Venuše, Jarní Rozkoš a Eurocup 29er

Dne 14 a 15.5. 2022 se uskutečnil 1. pohárový závod ve windsurfingu, který se konal na Nových Mlýnech nazvaný Věstonická Venuše.  Závod byl vypsán pro třídy RAC a T293. Ve třídě RAC se sešlo 17 závodníků a v mládežnické třídě T293 19 závodníků. Nejlepší vítr byl v pátek před závodem , v sobotu byl vítr slabší (Max cca 5m/s) a v neděli žádný.  Z toho plyne, že všechny odjeté rozjížďky se uskutečnily v sobotu.  Třída RAC absolvovala 5 rozjížděk a T293 4 rozjížďky.

Z našeho klubu jsme vyrazili dva, já Karel Loužek se synem Štěpánem.  Já ve třídě RAC, a syn T293.  RAC běžně nejezdím, ale protože má třída vypsána nebyla, půjčil jsem si materiál a než sedět na břehu, raději závodil. Skončil jsem 14. ze 17.

Lépe si vedl Štěpán , který byl celkově 3. a 1. v kategorii U15.  Pak už jsme jen zamávali Mlýnům a vyrazili po vydatném nedělním odpočinku domů.

Karel Loužek

Výsledky

Během stejného termínu proběhla „Jarní Fireballistická Rozkoš“. Za náš klub reprezentovali Lucie Štursová s Vítkem Dragounem a Jarda Novák s Martinem Červeným. Během první dne se odjelo krásných 5 rozjížděk. Z celkového počtu 23 fireballu se umístili Lucka s Vítkem na 19. místě a Jarda s Martinem na 22. místě.

Výsledky

Popis není dostupný.

Také se jel Eurocup 29erů na Lipně, kde náš V. Cibulka skončil na 7. místě.

Článek ČSJ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..