Lipenský Mordor a Fireballistický Mácháč

Ahoj, tak píši podruhé, tentokrát z Lipna, kde se odehrál druhý pohárový závod ve třídě Techno293 a Foil. Předesílám , že je to windsurfingový závod Českého poháru  po 18 letech na Lipně. Uspořádal jej Jachetní klub Černá v Pošumaví, z.s. a za to jim patří velký dík. Vyrazili jsme opět otec a syn. Předpověď slibovala hezké počasí a vítr tak akorát 5 – 6 m/s.  Skutečnost však byla jiná , v sobotu stálých 10 a nárazy 16 m/s. Vzhledem k předpovědi jsem si vzal jen jednu plachtu a menší rozměry nechal doma. V sobotu po zahájení závodu se počkalo do 12 a pak se šlo na vodu. Zatím jen třída Foil ve které jsem byl zapsán já, a Štěpán v  juniorské třídě Techno293 zatím čekal s ostatními na břehu zda se vítr trochu nezmírní. Mé pojetí závodu s plachtou 9m2 se změnilo z pokusu o co nejlepší umístění v boj o přežití a dojetí do cíle. J Nakonec jsme odjeli 6 rozjížděk a já byl 11 ze 14.

Techno293 odjeli nakonec v sobotu za silného větru 2 rozjížďky a v neděli za slabého  jednu. Do prvních dvou rozjížděk nastoupili jen 4 závodníci z 12. Zbytek sledoval boj raději ze břehu a vzhledem k podmínkám to nebyla žádná ostuda. Štěpán skončil nakonec celkově na 2. místě a ve své kategorii U15 byl první. Celkové vítězství urval František Burda jezdící  v kategorii U13, ale mohutně trénující i přes zimu díky podpoře rodiny. Zde platí : „Cvičení dělá mistra.“ Ještě stojí za zmínku 3 . místo Veroniky Baštářové v U15 ze sousedního oddílu. Gratuluji.
Výsledky.

Karel Loužek

Mácháč ve stejném termínu hostil malý pohár Fireballů. Od nás se vypravili D. Dragoun s L. Štursovou na MišMaši. Páteční příjezd jsme dokončili šnečí rychlostí v bouřce, jež se rozhodla později u nás na Boleváku přemístit naši trampolínu na lépe ovlhčené místo (do rybníka), a bylo tedy potřeba řádně oslavit, že posádka, loď, i vůz dorazily v pořádku v dobré společnosti za doprovodu kytar a ukulele. V sobotu foukalo vydatně a na Mácháč stále, slušně jsme se ve 4 rozjížďkách proletěli. Neděle byla o něco slabší, ale na závodění to bylo, a tak jsme ještě 2 kusy odjeli. O vítězství jsme zabojovali, byť neúspěšně, ale příjemně potěšila rychlost MišMaše, i Lucky výborné vedení lodě v obtížných Mácháčských podmínkách. Bohužel dorazilo, i přes větrné podmínky, jen 5 lodí, bylo z toho tedy 2. místo z 5 Fireballů.
Výsledky
Video

Dominik Dragoun

Může jít o obrázek 9 lidem , stojícím lidem a venkovnímu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..