Lipenský týden Fireball

Po Vojtově 29eristické perspektivě nabídnu také pohled na Lipenský týden za Fireball. Tak, jak bývá zvykem, na Lipně jsme byli celý týden a kromě závodu byl čas i na nějaký ten boat tunning, grilování a výlety. Nicméně začneme popořadě, tedy prvním závodem Král Šumavy, který se odjel první víkend.

V sobotu foukal vítr hlavně od Tajvanu, tedy podmínky náročné z hlediska změn. Nejedna loď se cvakla do návětří náhlým „vypnutím“ větru. Neděle byla v tomto ohledu o něco lepší, ale změny nám přišly stále celkem špatně čitelné. Já jsem jel s Honzou Jedličkou (YC Neratovice) a Lucka Štursová jela s Vojtou Lamblem (YC Neratovice). Naše posádka trochu celý víkend bojovala s rychlostí lodi, Vojta s Luckou se zase párkrát cvakli, ale jelikož všichni bojovali s podobnými problémy, nějak si to v součtu sedlo. Celkem 8 rozjížděk, z 25 lodí D. Dragoun s J. Jedličkou 10. místo a L. Štursová s V. Lamblem 13. místo.
Výsledky.

Následovaly 2 volné dny, během kterých jsme strávili dost času prací na lodi, ale stihli jsme se věnovat i grilování, zašli jsme na Windy point zahrát beach volejbal, a mnoho dalšího.

Druhý (pětidenní) závod MČR Vítr a slunce (pro nás „pouze“ velký pohár) začal poměrně divoce. Tentokrát jsme dali dohromady 2 kompletní posádky a jednu částečnou: Já s Luckou, Láďa Vít s Mírou Chodorou a Jarda Novák s Jakubem Judou (YC Roudnice). Jak psal dříve Vojta, odjeli jsme 2 rozjížďky v silném větru, načež přišlo zesílení, ve kterém rozhodčí naměřili 20 m/s a během kterého se všichni (více či méně úspěšně) odebrali na břeh. Někteří parkovali rovnou na Windy pointu, jiní loď převrátili v návětří klubu a čekali, než dodriftují na břeh, zbytek přistání v těžkých podmínkách zvládl. Vše se obešlo bez vážnějších zranění, odneslo to ale několik plachet. Následující 2 dny byly bez větru, a tak jsme šli v pátek alespoň na paintball se trochu rozhýbat na sobotu. To byl vítr spíše slabší, ale závodit se v tom dalo. S Luckou jsme si vyjeli trojku, devítku (a pětku, kterou nám ovšem vzápětí vzali pro předčasný start). Celkem z 21 lodí L. Štursová s D. Dragounem 8. místo, L. Vít s M. Chodorou 20. místo a J. Novák s J. Judou 21. místo.
Výsledky.

Gratulace Vojtovi k pěkným umístěním na 29eru!

Fotky můžete nalézt zde.

Dominik Dragoun

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..