MČR Fireball, Vítr a slunce, Hracholusky a řeka Loire

Tradiční Lipenský týden začal velkými úspěchy našich členů. Tohoto pětidenního závodu pěti různých lodních tříd se od nás vždy účastní mnoho jachtařů, letos bylo 9 našich členů součástí 7 posádek.

První 3 dny závodu se vyznačovaly poměrně směrově nestálým poryvovatým větrem a každý den se šlo na vodu. O výsledcích rozhodovaly správné obraty do poryvů v průběhu zejména první stoupačky a vhodně vybrané křídlo na zaďák. Ovšem i ze zadních pozic se v průběhu závodu bylo možné probojovat kupředu. Pole se v průběhu závodu dost mísilo a většina závodníků měla poměrně velký rozptyl v dojezdech, což svědčí nejen o zrádných podmínkách, ale i o velké vyrovnanosti posádek. Poslední 2 dny závodu vítr již bohužel nepřišel a věnovali jsme se zejména naší nové oblíbené hře do bezvětří – Spikeball. Společenský program byl na Lipně jako vždy vynikající, v naší plzeňské osadě nechyběl gril, zmrzlinovač, moka konvička a rodinka plameňáků.
D. Dragoun

Nejvíce bylo Fireballů, kterých se sešlo 28. Titul mistrů ČR v kategorii žena na lodi v lodní třídě Fireball získal D. Dragoun s M. Jedličkovou (YC Neratovice), celkově 8. místo. Dále 20. místo V. Dragoun s L. Štursovou, 24. L. Vít s M. Chodorou a 26. P. Štursová (YC Nelahozeves) s M. Červeným. V mládežnické lodní třídě 29er byl závod součástí Českého poháru a náš V. Cibulka obsadil pěkné 2. místo ze 7 lodí. Ve třídě Cadet pro nejmladší byla naše V. Nováková na 8. místě z 18 posádek. Na 7. místě dokončili ve třídě 420 J. Novák s J. Vítovou.

Výsledky
Více fotek

Na Hracholuskách se jela tradiční Modrá stuha. Sešlo se 12 Finnů, včetně 2 z našeho klubu. Ze složitých podmínek vytěžil náš rozhodčí O. Klimeš maximum a odjely se 2 slušné rozjížďky. Společenský program byl jako vždy kvalitní a účastníci tedy odjížděli i přes slabý vítr spokojení. Od nás zajel 4. místo I. Dragoun a 9. místo M. Bláha, který se ovšem účastnil pouze jedné rozjížďky. Výsledky.

Ve Francii na řece Loiře se účastnil závodu v paddleboardingu náš člen Marek Šplíchal. Během méně než 6 dnů musel překonat 725 km po proudu řeky až do moře. Kdo měl zájem si prohlédnout pár fotek a komentář od jeho logistické podpory J. Hrubého, přikládám článek níže.

Článek od J. Hrubého

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..