Cena Primátora

Jelikož v Boleváku stále není dostatek vody pro konání kvalitních závodů, letošní Cena Primátora se uskutečnila na Jesenici ve skvělém prostředí Lokomotivy Cheb. Díky některým neodjetým závodům jsme hostili krajský přebor Fireballů a Český pohár Finnů, což přilákalo celkem 56 závodníků ve 4 lodních třídách, což je rozhodně historické číslo.

V sobotu přišel vítr až okolo jedné hodiny, kdy jsme bez váhání vyrazili na vodu a odjeli pěkné 3 rozjížďky. Závodníky následně na břehu čekalo občerstvení. Následující společenský program byl jako vždy vynikající.

V neděli bylo již od rána jasné, že nás čeká skvělý závodní den. Vítr okolo 5 m/s umožnil uskutečnění dalších třech kvalitních rozjížděk.

Nejpočetnější dětskou lodní třídu Optimist, kde závodilo 14 jachtařských nadějí, ovládla a putovní pohár Primátora města Plzně si pro tento rok převzala Zuzana Cintlová z Jachtklubu Cheb. Z našeho klubu se zúčastnili 4 mladí jachtaři: Šimon Binko na 6. místě, Štěpán Binko na 9. místě, Lada Alešová, 10. místo a Jan Mario Aleš, 14. místo.

Ve třídě Fireball se zúčastnilo 11 posádek. Titul mistra Plzeňského a Karlovarského kraje získala posádka Jiří Čechura – Jan Will z Lokomotivy Plzeň. Od nás dále Jája Štursová s Láďou Vítem na 9. místě a Lucka Štursová s Vítkem Dragounem na 10. místě.

Třídě Finn dominoval Zdeněk Gebhart Z Jachtklubu Cheb. Od nás dále závodili M. Bláha, M. Červený, I. Dragoun a J. Šilhavý v tomto pořadí na 4., 8., 10., 11. místě.

Ve třídě Raceboard bylo z 9 závodníků 5 našich. Zvítězil M. Stránský z domácí Lokomotivy Cheb, z našich dále J. Šplíchal ml., F. Šplíchal, J. Hrubý, M. Šplíchal, J. Šplíchal st. na 4., 5., 6,. 7., 9. místě.

Závěrem chci poděkovat všem, kteří se jakkoli podíleli na tom, aby se závod mohl uskutečnit. Speciální díky patří Vodní záchranné službě Plzeň, kteří zajistili několik člunů a jejich posádky, díky kterým měl závod vynikající úroveň po závodní i bezpečnostní stránce, jmenovitě Mírovi Chodorovi. Dále také hostujícímu klubu Lokomotivě Cheb za poskytnutí skvělého zázemí a hlavně našemu předsedovi, který na tom všem měl největší podíl. Myslel jsem si, že loňský rok nepřekonáme. Dost jsem se spletl.

Foto
Výsledky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..