Lipenský týden, MČR Bic a Hracholusky

Začátek července je obvykle plný významných jachtařských událostí a zejména naši mladí jachtaři se zúčastnili mnoha závodů na různých vodách.

Lipenský týden patří mezi ty vůbec největší jachtařské události v Česku. V letošním roce se zúčastnilo celkem 116 posádek, respektive 232 závodníků, přičemž tento počet musel být z kapacitních důvodů omezen, jinak by závodníků přijelo ještě více.

První závod Vítr a Slunce byl také Eurocupem pro mládežnickou třídu 29er, což přilákalo značné množství zahraničních závodníků. V této třídě závodilo celkem 62 posádek a našim se dařilo. V. Cibulková s L. Košatovou (ČYK) obsadily 19. a V. Cibulka s P. Tupým (LS Brno) 21. místo. Další zástupce jsme měli třídě Fireball, kde závodilo 30 posádek v Českém poháru. D. Dragoun s K. Janderovou (SaS) byli 19., L. Vít s M. Chodorou 25. a V. Dragoun s L. Štursovou (YC Nelahozeves) 27. Výsledky.

Po několika volných dnech následoval druhý závod, pro všechny třídy Český pohár. 29erů bylo 20, opět se dařilo V. Cibulkové s L. Košatovou (ČYK), které obsadily 7. místo a V. Cibulka s P. Tupým byli v těsném závěsu 8. Ve Fireballech, kterých bylo 24, obsadil 13. místo D. Dragoun s M. Mudrou (LOKO) a V. Dragoun s P. Štursovou (YC Nelahozeves) 22. místo. Výsledky.

Fotky od M. Barnetové

Článek z prvního závodu

Článek z druhého závodu

Článek na stránkách Fireball z druhého závodu od DD

Velké Dářko hostilo mistrovství ČR ve třídě Bic Techno. Odjelo se 10 rozjížděk a náš Š. Loužek obsadil pěkné 19. místo z 29 prken. Výsledky.

Mezi tradiční patří letní závody na Hracholuskách. Na Optimistech závodili bratři Binkovi, na Evropě I. Opletalová a na Finnu I. Dragoun. Výsledky Ceny Prazdroje. Výsledky Modré stuhy Hracholusek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..