Bobřík čistých rybníků splněn

Šedesát pracovitých hledačů a sběračů všech věkových kategorií si v sobotu 19. 12. udělalo užitečnou vycházku v okolí Boleveckých rybníků. Akci pořádal Jachetní klub Plzeň, sběrači byli převážně jachtaři z Boleveckého rybníka, hodně dětí a mládeže, zúčastnila se i veřejnost.

Hledání bylo velmi úspěšné, kromě běžného smetí byly nalezeny i pneumatiky, plechovky od barev a další nebezpečný odpad. Nasbíralo se celkem několik kubíků odpadu. Největší místa nálezů byla skryta v houštinách a rákosí, kam se běžné úklidové služby nedostanou.

Město Plzeň prostřednictvím své dceřinné společnosti Čistá Plzeň poskytlo pro akci pytle na sběr, a přistavilo na pozemek klubu kontejner.


Vzhledem k současným omezením musel být letošní úklid kolem rybníků naplánován zcela bezkontaktně, po příchodu si tedy každý vybral na stole mapu oblasti, vzal připravené pytle a rukavice a odešel do vybraného rajonu. Oblastí bylo vybráno devatenáct, některé byly větší pro dvě skupiny.

Děti měly pracovní činnost ozvláštněnou sbíráním bobříků, ukrytých v jednotlivých oblastech. Kdo měl dobré oči, bobříka nalezl a přinesl, získal zajímavou cenu a sladkost.

Zúčastnění se domů rozcházeli s pocitem dobře využitého dne, okolí Velkého Boleveckého rybníka je čistější o velkou hromadu odpadků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..