Naši závodníci po celé ČR. První červencový víkend.

Snad na všech významnějších závodech, které se v prvním červencovém víkendu konaly, jsme měli své zástupce. Nejvýznačnějšími byly závody na Lipně, kde pro náš klub 7 závodníků získalo za jediný víkend více než 21 tisíc bodů. Podle zpráv z míst bylo všude větrno, a tak se nikdo rozhodně nenudil.

V Černé v Pošumaví se 27 posádek utkalo o titul mistra České republiky ve třídě Fireball. Od nás si nejlépe vedl D. Dragoun s K. Janderovou (YC SaS), kteří skončili na 13. místě. Dále 22. L. Vít s M. Chodorou (Prazdroj) a po statečném výkonu 27. M. Červený a V. Dragoun. Společně s tímto měli závod velkého poháru 29eři, kde za nás mezi 16 loděmi obsadil V. Cibulka s P. Tupým (LS Brno) pěkné 5. místo. Výsledky a fotky od E. Skořepové.

O kousek dále závodila lodní třída 420 také v sérii pohárových závodů. Po dramatickém souboji, který rozhodla až poslední desátá rozjížďka, zvítězil náš F. Viták s M. Holou (LOKO) a J. Štursová s A. Synkovou (LS Brno) byly 5. z celkového počtu 6 lodí. Výsledky.

Mistrovství ČR tříd Fireball a Cadet, Český pohár tříd FD a 29erFoto Eva Skořepová

Zveřejnil(a) Eva Skořepová dne Pondělí 6. července 2020

Pohárový závod měly také surfy BIC Techno. Na Velkém Dářku se jich sešlo 38 a náš Š. Loužek byl 32. Výsledky.

Tradiční Modré stuhy Hracholusek se zúčastnil i náš M. Bláha, který ve třídě Finn obsadil 2. místo z 9 lodí. Dále Š. Binko ve třídě Optimist byl také druhý. Výsledky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..