Cena Červeného Dragouna

Naším letos posledním závodem byla Cena Červeného Dragouna, jež se konala 7.-8. 10. Závodilo se ve třídách Optimist (12 lodí), Finn (9 lodí), Raceboard (9 prken), Catamaran Open (2 posádky) a 420 (3 posádky). Celou sobotu foukal poryvovatý jihozápadní vítr, který připravil na Bolevácké poměry pěkné podmínky pro závodníky, kteří se sešli v moc pěkném počtu, zejména mezi mládeží, kteří během prvního dne závodu zvládli hned 7 rozjížděk. Starší po 5. rozjížďce vyhodnotili, že to stačilo, a mohli se tak věnovat vynikajicímu rizotu a česnečce, kterou pro účastníky připravil kapitán Vítek Dragoun s hospodářkou Martinou Červenou (reprezentující Červené Dragouny). I přes nedělní déšť jsme zvládli další 2 rozjížďky, sníst téměř vše z barových zásob a odjet (snad) s dobrým pocitem z pěkných závodů.

Mezi Optimisty závodilo 12 dětí, z toho 9 z našeho klubu! Zvítězila Ema Drahorádová z JK Cheb, 2. místo Filip Skala z JK Cheb, 3. místo Adam Jilich z našeho klubu JK Plzeň.

Ve Finnech vyhrál T. Výška (Prazdroj Plzeň), 2. místo M. Bláha (JK Plzeň), 3. místo F. Ďásek (JK Cheb).

Windsurfy Raceboard ovládl náš správce Filip Kopecký, 2. místo M. Mudra (Lokomotiva Plzeň), 3. místo M. Šplíchal.

420tky vyhrál Jarda Novák, v katamaránovém match-race na lodích HobieCat 16 byl lepším V. Dragoun s Š. Rusňákem před L. Vítem s P. Štursovou.

Rádi jsme u nás na Boleváku viděli znovu závodníky ve větším počtu a doufáme, že se v příští sezoně opět setkáme!

Fotky
Výsledky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..