Optíkářské závodění

Po ne úplně vydařených závodech na Nechranicích jsme se jako JK Plzeň na konci května (20.5.2023) zúčastnili závodu o Štít města Plzně u našich milých sousedů v TJ Lokomotiva. Do závodu nastoupili pouze naši tři závodníci, pozice na bedně byly tedy téměř jisté. Na prvním místě se umístila Viktorka Nováková, kterou následoval Filip Degl a Jarda Jára.
27.5.2023 jsme náš JK reprezentovali na trojkovém závodě Stříbrná plachetnice na Jesenici u Chebu. Závodu se za náš klub zúčastnili bratři Binkové, Jarda Jára a Adam Jilich. Počasí bylo první den závodu téměř ideální a podařilo se tak odjet dostatek rozjížděk pro dosažení koeficientu. Na startu se sešlo celkem 26 lodí. V celkovém pořadí se umístil Štěpán Binko na 13.místě, následovaný Šimonem. Adam Jilich dojel na 19. a Jarda Jára na 24.místě. Kluci se na vodě chovali jako tým a pilovali společně starty tak, že v posledních rozjížkách startovali už jako profíci. Nedělní rozjížďky se bohužel pro nepřízeň počasí nekonaly.
10.6. se konal závod Modrá stuha Boleváku pod záštitou TJ Lokomotiva. Do závodu nastoupili celkem 4 lodě lodní třídy Optimist, všechny z našeho JK Plzeň. Počasí závodníkům přálo a závodili tak po oba dva dny. Na prvním místě se tentokrát umístil Šimon Binko, náš nejstarší optíkář. Následoval ho Adam Jilich. Na třetím místě se umístil Filip Degl. Viktorka Nováková s kluky držela krok a její 4.místo bylo čestné. Optíkáři sdíleli trať závodu s lodní třídou RS FEVA, nebyla tak nouze o zajímavé situace vyžadující znalost pravidel jachtingu. Diváci především ve druhém dnu závodu nebyli ochuzeni o zajímavé okamžiky velkých soubojů jednotlivých optíkářů, do poslední chvíle nic nebylo jisté.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..