Jachtařské léto

Přes léto se jelo mnoho zajímavých závodů (většinou regionální úrovně), které by byla škoda opomenout. Píšu tentokrát trochu se zpožděním, jelikož času nebylo mnoho a ti, co měli krátký článek dodat, občas prostě nedodali. Holt co si neuděláš sám, to nemáš.

Navazující akcí na Vítr a Slunce na Lipně je pravidelně závod O krále Šumavy. Je součástí Českého poháru tříd 29er, Fireball, Cadet a 420. Krátký report ze závodu si můžete přečíst v článku zde. Za nás závodil V. Cibulka, který s J. Dobrým (Lokomotiva Plzeň) vyhrál ve třídě 29er. Mezi Firebally závodil D. Dragoun s M. Jedličkovou (YC Neratovice) – 7. místo, L. Štursová s V. Dragounem – 18. místo, L. Vít s M. Chodorou – 20. místo a M. Červený s P. Štursovou (YC Nelahozeves) – 22. místo z celkového počtu 25 lodí. V mládežnické třídě Cadet se V. Nováková umístila na 8. místě z 15 lodí s J. Dresslerem (ČYK).

Výsledky.

Modrá stuha Hnačova je vždy krásný závod v Pošumaví vyšperkovaný skvělým společenským programem s pečenou kachnou se zelím k večeři. Letos se zúčastnilo 9 Finnů, z toho od nás obsadil 2. místo M. Bláha a 6. místo předseda I. Dragoun. Výsledky.

Série letních závodů Fireballů v jižních Čechách je zase typická rybími pokrmy. Na Bezdrevě nikdy nechybí kapří tatarák a kapří hranolky. Na druhé straně občas chybí vítr, ovšem tentokrát to tak rozhodně nebylo a odjelo se 6 poctivých třičtvrtěhodinových rozjížděk. Od nás se zúčastnili D. Dragoun s L. Štursovou, 7. z 9. Výsledky.

Rybník Svět v Třeboni a jeho jachetní oddíl Jiskra je rozhodně jedním z nejhezčích míst, které může jachtař v Česku navštívit. Terasa u vody pod starými duby, sympatičtí a ochotní organizátoři s vynikajícím servisem a nádherné město Třeboň dělají ze závodu, jemuž se neřekne jinak než Mistrovství Světa, opravdové lákadlo. Není tedy divu, že se na tomto „trojkovém“ závodě, navíc v létě, sešlo 16 Fireballů. Vítr nám v sobotu celkem přál a odjely se 4 vyrovnané rozjížďky v klasickém „rybníkovém točáku“. V neděli už nefoukalo, a tak byl závod ukončen a bohužel jsme tedy museli domů. Společensky to bylo samozřejmě vynikající, nechyběla kytara ani šakalí pěsti. Z našich 5. místo L. Štursová s D. Dragounem a 15. místo M. Červený s P. Štursovou.
Výsledky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..